Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Martie 2015 | 15:46
Celebrarea Festivalului Mărţişor în Statul Israel
În Statul Israel, în mod tradiţional, a fost celebrată sărbătoarea Mărţişor. Cu acest prilej, Ambasada Moldovei în Israel, în comun cu asociaţia „Izvoraş” a originarilor evrei emigraţi din ţara noastră, a întreprins un şir de acţiuni care au avut loc în perioada 2-12 martie.
Astfel, au fost organizate manifestații în cinci localităţi din Israel: Akko, Ashdod, Rishon Le Tzion, Rehovot și Or-Akiva. Festivalul Mărţişor a întrunit participarea a peste 700 persoane, între care, conducerea localităților menționate, a asociaţiei „Izvoraş”, reprezentanților ambasadei, alte persoane oficiale din cadrul ministerelor Afacerilor Externe, din statului Israel.

Acțiunea de promovare în Israel a valorilor culturale şi tradiţiilor țării noastre cu prilejul Sărbătorii Mărțișor a fost apreciată de către originarii din Republica Moldova, care păstrează o memorie vie față de patria lor istorică – Republica Moldova, notează Ambasada Moldovei în Israel.

Programul seratelor culturale a inclus participarea trupelor artistice din Israel și oferirea bucatelor moldovenești.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam