Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Ianuarie 2015 | 11:44
Cenaclul literar „Vasile Romanciuc”, lansat în Portugalia
Copiii moldovenilor din Faro (Portugalia), îndrumaţi de părinţii lor din cadrul Asociaţiei culturale „Tezaur” şi Şcoala parohială din localitate, au întemeiat un cenaclu care poartă numele poetului Vasile Romanciuc.
Potrivit Ambasadei Moldovei la Lisabona, la prima şedinţă, copiii au recitat cele mai îndrăgite creaţii ale acestuia, au vizionat secvenţe din filme despre scriitor şi i-au adresat mai multe mesaje cu acelaşi îndemn: să continue să scrie poezii şi să vină la ei în ospeţie.

„Pentru înmulţirea talentului ce l-aţi primit de la Domnul şi pentru semănarea lui în inimile copiilor, că să-i crească deopotrivă la trup, minte şi suflet, vă aducem sincere mulţumiri şi vă încredinţăm şi de rugăciunile noastre pentru sănătate”, a evocat preotul Ioan Gherboveţchi.

„Să ne trăiţi mulţi ani înainte, dragul nostru poet. Să ne bucuraţi şi în continuare cu creaţia dumneavoastră. Vă aşteptăm la noi în ospeţie”, e mesajul de felicitare semnat de Mariana Danu.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam