Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Ianuarie 2016 | 12:01
Cetăţeni ai Republicii Moldova, implicaţi într-un accident în România
Trei cetăţeni ai Republicii Moldova şi o cetăţeancă a Germaniei au fost implicaţi într-un accident rutier, care s-a produs în această dimineaţă în România. Şoferul mijlocului de transport a pierdut controlul direcţiei, s-a izbit de un parapet, apoi de un cap de pod şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, informează newspascani.com.
Victimele se aflau într-un microbuz din Republica Moldova, la care era atașat o platformă ce transporta un autoturism.

Potrivit sursei citate, trei echipaje de la Serviciul de Ambulanță, două SMURD și Pompieri au intervenit la fața locului. La sosirea echipajelor de intervenție, victimele erau încarcerate. Toate persoanele aflate în microbuz au fost transportate la Spitalul Municipal Pașcani unde au primit îngrijiri medicale, starea lor fiind stabilă.

Polițiștii Biroului Rutier Pașcani au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cauzele producerii accidentului rutier. Șoferul microbuzului s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam