Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Ianuarie 2016 | 11:39
Cetăţeni ai Republicii Moldova, învinuiţi că ar fi agresat o tânără în Italia
Doi cetăţeni ai Republicii Moldova vor compărea în faţa instanţei de judecată din oraşul Rimini, Italia, pentru că ar fi bătut o tânără, informează riminitoday.it.
Potrivit presei italiene, bărbații, în vârstă de 22 și respectiv 32, sunt învinuiți că ar fi doborât victima la pământ și i-ar fi aplicat pumni.  În urma loviturilor primite, tânăra în vârstă de 30 de ani a fost spitalizată.

Sursa citată menționează că atacul a avut loc într-o cafenea din orașul italian Rimini. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam