Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Iulie 2017 | 15:06
Cetăţeni moldoveni, implicaţi într-un accident rutier în Ucraina
Cinci cetăţeni moldoveni au fost internaţi cu diverse traume într-un spital din Ucraina, după ce au suferit un accident rutier în apropierea localităţii Nesterivka din regiunea Cerkasî, informează 112.ua.
Impactul s-a produs noaptea trecută, pe autostrada Kiev-Odesa. Autoturismul de model Volkswagen Transporter T4, cu care se deplasau cetăţenii moldoveni, s-a lovit de un camion ZIL-130 al echipelor de salvatori, aflaţi la faţa locului în legătura cu izbucnirea unui incendiu.

Potrivit primelor informaţii, accidentul a fost provocat de şoferul moldovean care  pierduse controlul volanului. Toţi cei patru pasageri şi şoferul s-au ales cu diverse traumatisme şi au fost internaţi la spitalul raional din Manikovsk.

Oamenii legii investighează circumstanţele producerii accidentului.

Ambasada Republicii Moldova de la Kiev este în contact cu autoritățile ucrainene. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a activat Celula de criză, ce are ca scop coordonarea tuturor acţiunilor privind acordarea asistenței cetățenilor moldoveni. 

Pentru mai multe detalii rudele pot apela: +380683842016 - numărul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Kiev şi +37362177555 - numărul de urgenţă al Celulei de criză a MAEIE.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam