Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Mai 2014 | 17:43
Cetăţenii moldoveni din Rusia vor trebui să deţină asigurare medicală
Cetăţenii moldoveni vor face cale întoarsă de la graniţa cu Federaţia Rusă, dacă nu vor deţine poliţa de asigurare medicală. Această nouă prevedere a intrat în vigoare de curând şi stipulează că, pe lângă bilet şi document de identitate, călătorul va fi obligat să prezinte şi o poliţă de asigurare medicală, în caz contrar i se va interzice intrarea pe teritoriul Rusiei.
Potrivit Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cetăţenilor străini care au intrat pe teritoriul Federaţiei Ruse fără a li se aplica regula menţionată, le poate fi solicitată prezentarea poliţei de asigurare medicală de către organele de control.

Persoanelor care nu vor dovedi deţinerea unei astfel de poliţe, li se vor aplica amenzi conform legislaţiei Federaţiei Ruse.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam