Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Mai 2015 | 15:51
Cetăţenii moldoveni, invitaţi la studii la Şcoala Diplomatică din Estonia
Şcoala Diplomatică Estoniană oferă Republicii Moldova patru burse de studii pentru anul academic 2015-2016 în domeniul relaţiilor internaţionale, studii diplomatice şi europene.
Cei interesați vor aplica dosarul de concurs până la 31 mai. Tinerii vor aplica online accesând: http://edk.edu.ee/index.php/online-scholarship-application sau expediind dosarul la adresa poștală:  Estonian School of Diplomacy,2 Tõnismägi Street,10122 Tallin, Estonia.

Detalii privind condițiile de participare la concurs pot fi găsite AICI: http://edk.edu.ee/index.php/scholarships.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam