Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Septembrie 2015 | 13:51
Cetăţenii moldoveni pot aplica pentru o bursă de studii în Suedia
Cetăţenii şi rezidenţii Republicii Moldova pot aplica dosarul de concurs pentru burse de studii în Suedia pentru anul academic 2015-2016, în cadrul Programului SI Visby. Termenul limită de aplicare a dosarului de concurs este 15 octombrie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Programul oferă studii pentru studenți, doctoranzi, profesori și cercetători cu cunoștințe de limbă suedeză corespunzătoare nivelului B1/B2. Bursa nu poate fi solicitată de către persoanele care au fost în Suedia pentru o perioadă cumulată de doi ani.

Persoanele interesate pot aplica pentru orice subiect, în contextul în care cursurile sunt predate în limba suedeză și sunt relevante pentru formarea solicitantului. Bursele sunt acordate pentru studii pentru o perioadă de la patru la 12 luni.

Oferta este lansată de Institutul Suedez, în cadrul inițiativei Cooperare în Regiunea Mării Baltice, anunță Ministerul Educației prin intermediul unui comunicat de presă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam