Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Aprilie 2015 | 14:29
Cetăţenii moldoveni pot beneficia de un contract doctoral în Franţa
Şcoala doctorală din oraşul francez Montpellier informează despre posibilitatea acordării unui sprijin financiar sub formă de contract doctoral doritorilor de a-şi continua studiile în învăţământul superior de doctorat, anunţă Ministerul Educaţiei de la Chişinău.
Eligibili de a participa la concurs sunt și cetățenii Republicii Moldova, termenul limită pentru înscriere – 29 aprilie 2015.

Pentru informații adiționale accesați următoarea adresă web:  http://ecole-doctorale-cbs2.igh.cnrs.fr/
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam