Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Iunie 2018 | 17:34
Cetăţenii moldoveni se vor putea angaja legal la muncă în Bulgaria
Moldova şi Bulgaria vor semna un acord care prevede angajarea legală a cetăţenilor ambelor state pe teritoriile lor. Proiectul documentului a fost examinat astăzi la Guvern, relatează Mesager.
Autorităţile de la Chişinău şi cele de la Sofia vor să reducă astfel fenomenul migraţiei ilegale. Acordul mai prevede şi obligativitatea reîntoarcerii muncitorilor migranţi după expirarea termenului de şedere.
 
Potrivit datelor misiunilor diplomatice, în 2016, pe teritoriul Bulgariei se aflau în jur de 5.150 de moldoveni.
 
Guvernul are încheiate, până acum, şapte astfel de tratate.

Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam