Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Mai 2015 | 14:42
Cetăţenii Republicii Moldova vor fi ajutaţi să se integreze mai uşor în comunitatea elenă
Integrarea în societatea elenă a cetăţenilor Republicii Moldova, stabiliţi în Grecia, şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări au fost principalele subiectele discutate de ambasadorul Valentin Ciumac cu mai mulţi oficiali din Grecia, în cadrul unei vizite de documentare pe insula Creta.
Vizita a inclus întrevederi cu viceguvernatorul regiunii Hania,  Voulgarakis Apostolos, cu primarul localității,  Vamvoukas Anastasios, cu șeful general de Poliție al insulei Creta, general-maiorul Karamanlakis Mihalis, cu reprezentanți ai Camerei de Comerț, ai Asociației Hotelierilor, cu oameni de afaceri din regiune.

Discuțiile cu interlocutorii au vizat oportunitatea dezvoltării relațiilor bilaterale în domeniul economic, turistic și cultural. Reprezentanții mediului de afaceri au evidențiat posibilitatea cooperării în domenii precum producerea uleiului, exportul de citrice, serviciile turistice, cooperarea cu Asociația Hotelierilor.

Reprezentanții administrației publice locale ai Cretei și-au exprimat dorința de a găzdui un număr mult mai mare de turiști din Republica Moldova.
Întrevederile au avut loc în termeni amicali, interlocutorii prezentând un interes sporit de inițiere a dezvoltării relațiilor bilaterale economice, culturale și turistice, cât și stabilirea de contacte bilaterale dintre administrația publică locală, Camerele de Comerț, mediul de afaceri. Reprezentanții administrației publice locale s-au arătat interesați de Republica Moldova și dezvoltările actuale din țara noastră, inclusiv datorită afinităților istorice dintre Moldova și Grecia.

Conform datelor prezentate de poliția regiunii, pe insula Creta locuiesc circa 800 de cetățeni ai Republicii Moldova, stabiliți prioritar în orașele Heraklion și Hania.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam