Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 August 2017 | 14:48
Cetăţean moldovean, acuzat de evaziune fiscală în Italia
Autorităţile italiene au depistat un cetăţean moldovean, care este acuzat de fraudă fiscală în valoare de 30 de milioane de euro. Moldoveanul, în vârstă de 36 de ani, conform presei italiene, deţine o serie de companii „conectate„ după sistemul „cutiilor chinezeşti”, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la bani.md
Întreprinderile, specializate în domeniul comerțului cu ridicata, erau conectate între ele, una fiind fondatoarea alteia. Moldoveanul a mutat sediile firmelor în Bulgaria, fără a-și achita datoriile fiscale față de statul italian.
 
Poliția din Reggio Emilia a efectuat o serie de verificări, în urma cărora au fost depistate mai multe mașini ce ar aparține moldoveanului și care nu sunt compatibile cu poziția sa fiscală.
Postat de: Cornelia Stefoglu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam