Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Februarie 2017 | 17:45
Cetăţeni moldoveni au fost prinşi în timp ce jefuiau un bancomat din Odesa
Cinci cetăţeni moldoveni au fost prinşi în timp ce jefuiau un bancomat din oraşul Odesa. Infractorii au fost reţinuţi în cadrul unei operaţiuni speciale, desfăşurată de oamenii legii din Moldova şi Ucraina, relatează Mesager.
Ei au reuşit să sustragă două miliarde de hrivne ucraineşti, două mii 400 de dolari şi 650 de euro.

Suspecții au fost anterior judecați pentru infracțiuni similare pe teritoriul Republicii Moldova, cât și în Federația Rusă. Persoanele și-au recunoscut vina şi au fost reținuți pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați ei riscă până la zece ani de închisoare.
 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam