Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Aprilie 2016 | 10:07
Cetăţeni români şi moldoveni, arestaţi în Italia fiind bănuiţi de comiterea a zeci de furturi
Şapte cetăţeni români şi moldoveni, acuzaţi că au comis zeci de furturi, au fost arestaţi în oraşul italian Milano, în locuinţele lor fiind găsite bunuri furate în valoare de circa 200000 de euro, informează Mediafax cu referire la presa italiană.
Cei şapte români şi moldoveni, cinci bărbaţi şi două femei cu vârste cuprinse între 24 şi 39 de ani, au fost arestaţi în localitatea Monza, la periferia oraşului italian Milano, informează cotidianul local Il Cittadino.

În locuinţa unuia dintre suspecţi, situată în localitatea Vedano al Lambro, au fost găsite 225 de genţi din piele furate şi 16 laptopuri.

În apartamentul altui suspect fost găsite 50 de genţi de mărci renumite, telefoane mobile şi calculatoare furate.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam