Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Februarie 2018 | 10:00
Cinci moldoveni au fost răniţi în urma unui accident de circulaţie în România
Şapte persoane, între care cinci moldoveni, au fost răniţi într-un accident de circulaţie în România, provocat de un şofer din Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la adevărul.ro.

Potrivit sursei citate, tânărul din Republica Moldova, în vârstă de 27 de ani, este cercetat pentru vătămare corporală din culpă după ce a pătruns pe contrasens cu maşina pe care o conducea, lovind în plin o autoutilitară care circula regulamentar.

Din primele verificări efectuate de poliţiştii ajunşi la faţa locului, a reieşit că un bărbat de 27 ani a condus o autoutilitară înmatriculată în Republica Moldova, din direcţia Tecuci către Bârlad şi, în localitatea Munteni, din cauză că nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile carosabilului acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu o altă autoutilitară condusă regulamentar de un bărbat de 63 ani, din judeţul Vaslui.

„În urma impactului, a rezultat rănirea celor doi conducători auto, precum şi a pasagerilor aflaţi în cele două autoutilitare, o femeie de 63 ani, din judeţul Vaslui, respectiv două femei şi doi bărbaţi cu vârste cuprinse între 29 şi 53 ani, din Republica Moldova”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.


Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam