Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Ianuarie 2014 | 16:50
Cineaşti din Moldova şi România vor realiza un film despre spaţiul cultural comun
O echipă de cineaşti formată din moldoveni şi români îşi propun să realizeze filmul documentar „100 de movile” despre spaţiul cultural comun din Republica Moldova şi România.
Iniţiativa proiectului îi aparţine unui grup format din absolvenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Republica Moldova.

Scopul filmului „100 de movile” este de a aduce folclorul mai aproape de generația tânără și promovarea spațiului nostru cultural în lume, prin intermediul festivalurilor de film la care va fi înscris documentarul.

Coproducţia cinematografică va fi prezentată sub forma unui voiaj prin Republica Moldova și România, o călătorie antropologică a unui muzician din Elveția, Stefan Haslebacher (Sha), unul din cei mai buni instrumentiști moderni din Europa.

Filmul este în prezent la etapa de pre-producție, iar echipa este pe ultima sută de metri cu strângerea bugetului pentru film. Deoarece nu pot fi făcute donaţii folosind cardurile bancare înregistrate în Republica Moldova, organizatorii fac un apel către moldovenii stabiliţi în străinătate. Numele persoanelor care vor aloca bani vor fi prezentate la sfârşitul filmului.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam