Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Aprilie 2014 | 12:00
Cineaşti din Republica Moldova, premiaţi la un festival internaţional din România
Filmul de animaţie „Dji. Death Fails”, o producţie lansată de câţiva moldoveni a luat premiul pentru cea mai bună animaţie la Festivalul Internaţional de Film ”ClujShorts 2014” din România, informează cinemarx.ro.
”Aceasta este a patra lucrare la număr. Am făcut-o timp de jumătate de an. O perioadă destul de lungă din care am hotărât să vă transmitem experiența care am acumulat-o. În general, descrierea procesului creativ este destul de dificil, așa că o să presupunem că ideea a apărut de la sine și inspirați am început să lucrăm la realizarea ei” au menționat realizatorii animației pe blogul său.

Motivația juriului de a acorda această nominalizare filmului de animație„Dji. Death Fails”, postată pe site-ul Festivalului, subliniază că producția basarabenilor s-a deosebit prin calitatea deosebită a animaţiei, care ştie să transmită efecte comice deosebite în afara oricărui recurs la cuvânt.„Dji. Death Fails” regizat de Dmitri Voloshin şi produs de studioul de animaţie ”Simpals” din Chişinău e un scurtmetraj cu o durată de 4 minute.

În cadrul Festivalul ”ClujShorts”, care a fost la a doua ediție, au fost acordate 14 premii şi Trofeul ClujShorts.


Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam