Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Septembrie 2015 | 15:02
Circa 40 de tineri pot aplica pentru un schimb intercultural în Elveţia
Copiii moldoveni interesaţi să cunoască cultura altor popoare şi să facă cunoştinţă cu semenii lor din Elveţia, Serbia sau Macedonia sunt invitaţi să aplice dosarul pentru un schimb intercultural în Trogen, Elveţia, în perioada 6-26 noiembrie.
Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) cu suportul Fundaţiei pentru Copii „Pestalozzi” (Elveţia) anunţă că vor fi selectați 40 de tineri moldoveni. Eligibili pentru acest program sunt cei născuți în anii 1998-1999 și care sunt gata să împărtășească cunoștințele dobândite la întoarcere cu prietenii și colegii din Republica Moldova.

Potrivit organizatorilor, mai multe șanse de a fi selectați au tinerii care participă în cadrul activităţilor organizate de proiectul „Dialog Intercultural în Moldova”, voluntarii sau membrii activi în cadrul unui ONG, Centru pentru Tineri, Consiliu local al elevilor/tinerilor, reprezentanți ai unui grup etnic minoritar și cei care locuiesc în regiunile: Bălți, Chișinău, Cimișlia, Edineț, Soroca, Ungheni, Cahul și UTA Găgăuzia.

Participanții vor expedia dosarul de concurs până la 20 septembrie la adresa electronică: aplicarisi@gmail.com. Mai multe detalii aflați accesând aici.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam