Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 August 2014 | 15:58
Circa o sută de copii vor participa la tabăra de vară „DOR”
Aproape o sută de copii din 12 ţări care provin din familii de moldoveni vor participa la cea de-a doua ediţie a taberei de vară „DOR”. Biroul pentru relaţii cu diaspora anunţă că va lansa oficial tăbăra la 22 august.
Programul „DOR” va avea loc în perioada 21-27 august și are ca scop consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale copiilor și tinerilor din diasporă cu țara de baștină, prin activități practice.

Copiii vor participa la diverse ateliere în cadrul cărora vor cunoaște mai multe lucruri despre bucătăria tradițională, meșteșugărit, instrumente naționale etc. Vor fi organizate activități de grup, studierea istoriei şi limbii române.

Participanții la tabăra de vară provin din Italia, Portugalia, Grecia, România, Irlanda, Kazahstan, Canada, Spania, Ucraina, Marea Britanie, Irlanda și Republica Moldova.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam