Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Ianuarie 2015 | 11:29
Circa trei mii de reflectorizante din Estonia au ajuns la copiii din Moldova
Circa trei mii de reflectorizante au fost distribuite copiilor din Moldova în cadrul campaniei de securitate rutieră, demarată pentru a treia oară consecutiv. Iniţiativa aparţine Ambasadei Republicii Moldova în Estonia şi a fost realizată în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei al Ministerului de Interne din Republica Moldova.
Potrivit ambasadorului Republicii Moldova la Tallinn, Victor Guzun, în acest an, reflectorizantele au fost împărțite copiilor din orașele Chișinău și Bălți, raioanele Orhei, Edineț, Telenești, Glodeni, Hâncești, Cahul, Comrat, Căușeni și Ialoveni.

Reflectorizantele au fost colectate de reprezentanții Ambasadei Moldovei la Tallinn de la partenerii tradiționali estonieni.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam