Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 August 2016 | 20:00
Clipe de coşmar pentru moldovenii din Italia
Moldoveni stabiliţi cu traiul în regiunea din Italia, afectată de cutremurul din această dimineaţă, spun că au trăit clipe de groază, relatează Mesager.
Diana Cojocari locuieşte la o distanţă de 30 de kilometri de oraşul distrus de cutremur. Ea spune că în jurul orei 3:30 au fost treziţi din somn, iar oamenii panicaţi au ieşit în stradă. Femeia mai afirmă că întreaga ţară este în alertă.

„În toiul nopţii când a avut loc cutremurul, lumea a ieşit în stradă cu copii în braţe plângând, bătrânelor le-a fost acordată asistenţă. La câţiva kilometri de noi, dezastrul a luat amploare, sunt oraşe sub ruine, practic a rămas doar amintirea acestor oraşe, sunt surpate şi tunele, traficul în unele zonă este impracticabil, reţele de electricitate sunt distruse. Au fost deschise şi centre de donare a sângelui”, povesteşte Diana Cojocari.

Ministerul de Externe de la Chişinău anunţă că printre victimele seismului din Italia deocamdată nu au fost identificaţi cetăţeni moldoveni

Menţionăm că un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade s-a produs miercuri dimineaţa, în centrul Italiei. Cel puţin 80 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte sute au fost rănite, scrie Agerpres. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam