Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Martie 2014 | 13:16
Şcoală de limbă şi cultură slovacă pentru tineri moldoveni
Tinerii din Republica Moldova pot participa la cea de-a 50-a ediţie a Şcolii de Limbă şi Cultură slovacă ce va avea loc la Bratislava, în perioada 3-23 august 2014.
Potrivit Ambasadei Republicii Slovace din Moldova, costurile participanţilor sunt acoperite de organizatori.

Candidații sunt rugați să depună actele la Ambasada Republicii Slovace din Moldova, str. Șciusev 101, până la data de 30 aprilie 2014. Una din condițiile obligatorii pentru cei care doresc să se înscrie este cunoașterea limbii slovace la nivel începător-mediu.

Informaţii suplimentare despre cea de-a 50-a ediţie a Şcolii de Limbă şi Cultură slovacă pot fi accesate pe www.fphil.uniba.sk/sas.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam