Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Decembrie 2017 | 10:01
Cod Roşu de vreme nefavorabilă în Bosnia şi Herţegovina
Moldovenii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bosnia şi Herţegovina trebuie să tina cont că Administraţia cantonală de Protecţie Civilă din Sarajevo a emis, pentru zilele de azi şi mâine, un Cod Roşu de vreme nefavorabilă pe întreg teritoriul ţării, relatează Radio Moldova Actualităţi.
De asemenea, în baza prognozei Institutului meteo-hidrologic al Federației Bosnia și Herțegovina, în aceste zile sunt așteptate ninsori și temperaturi scăzute.

Administrația cantonală de Protecție Civilă din Sarajevo a recomandat ca toate instituțiile și entitățile juridice, precum și populația să aplice imediat măsurile de protecție prevăzute de Legea protecției și salvării persoanelor și bunurilor.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam