Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Ianuarie 2015 | 14:09
Şcolile din Moldova - invitate să participe la expoziţia „Milano 2015”
Şcolile din Republica Moldova sunt invitate să participe la câteva iniţiative educaţionale lansate de organizatorii expoziţiei „Milano 2015”. Potrivit Ministerului Educaţiei, cei mai activi vor avea posibilitatea să viziteze expoziţia.
Pe platforma „Progetto Scuola” (http://www.progettoscuola.expo2015.org/en/school-project/the-project) cadrele didactice pot depune propuneri de proiecte, găsi parteneri și sponsori, organiza vizite la expoziție.

De asemenea, școlile din Republica Moldova pot să se înfrățească cu școlile italiene și să elaboreze în comun proiecte ce promovează alimentația sănătoasă sau alte proiecte relevante tematicii expoziției.

Amintim că expoziția „Milano 2015” se va desfăşura în perioada 1 mai - 31 octombrie 2015 şi are ca temă generală „Nutriția Planetei, Energie pentru Viaţă”. Manifestarea expoziţională va reprezenta un loc unic de dezbateri la tema nutriției sănătoase, sigure și eficiente, pentru aproximativ 20 de milioane de vizitatori din 145 țări, printre care și Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam