Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Ianuarie 2014 | 16:24
Colinde de Crăciun interpretate de moldoveni şi greci la Atena
Şi în Grecia în perioada sărbătorilor de iarnă au răsunat colindele tradiţionale moldoveneşti. De acest lucru ne-a convins interpreta de muzică populară, Valentina Ursache, stabilită la Atena.
”Ne străduim să venim acasă în fiecare an, dar și așa ne este dor de patrie. Pentru a susține tradițiile am făcut aici un grup muzical. Astfel, la sărbătorile pe care le organizăm împreună cu Uniunea moldo-elenă ”Alexandru Ipsilantis” promovăm muzica noastră populară. Nu este o sărbătoare la care noi să nu ne alinăm sufletul cântând. Personal, muzica m-a ajutat foarte mult”, a menționat pentru Radio Moldova, Valentina Ursache.

Moldoveanca a adăugat că există mai multe similitudini între cultura noastră și cea a elenilor, una dintre exemple este că au și ei tradiţia colindei de Crăciun.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam