Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Ianuarie 2014 | 12:11
Colindele moldoveneşti au răsunat în Portugalia
Tradiţiile moldoveneşti dedicate sărbătorilor de iarnă au avut răsunet şi în oraşul Setubal din Portugalia, unde a fost organizat un spectacol de zile mari.
Concertul cu genericul „Colinde pentru Isus” s-a desfăşurat sub patronajul Bisericii Ortodoxe „Sfântul Apostol Andrei” din Setubal, informează Ambasada Republicii Moldova în Republica Portugheză.

Copiii enoriașilor, protagoniştii principali ai evenimentului, au interpretat cântece şi au recitat poezii în limba română, au colindat și au înscenat „Plugușorul”.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam