Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Aprilie 2014 | 10:25
Combaterea violenţei împotriva femeii - subiect discutat în cadrul APCE
Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, ambasadorul Tatiana Pârvu, a participat la prezentarea unui spectacol în cadrul reuniunii Reţelei Parlamentare „Dreptul femeilor de a trăi fără violenţă”, care a avut loc la Palatul Europei din oraşul Strasbourg.
Prezentarea teatrală cu genericul „Rănită ca să moară” a fost organizată conform scenariului teatral al scriitoarei şi prezentatoarei TV din Italia, Serena Dandini, având drept scop promovarea Convenţiei Consiliului Europei cu privire la combaterea violenţei domestice şi violenţei împotriva femeilor, informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Evenimentul a constat în redarea unor istorii scurte a femeilor care şi-au pierdut vieţile în rezultatul actelor de violenţă bazate pe gen. Istorisirile au fost citite de la prima persoană astfel încât audienţa să se pătrundă de trăirile victimei de până în momentul morţii. Evenimentul a fost prezentat de o serie de personalităţi din cadrul Consiliului Europei, APCE şi Reţelei Parlamentare, precum preşedintele Adunării Parlamentare a CoE, Anne Brasseur, Secretar General adjunct al CoE, Gabriella Battaini-Dragoni, parlamentare din Spania, Italia, Belgia, Turcia, Bosnia-Herţegovina, Palestina, precum şi realizatoarea de filme şi fotografie din Franţa, Carole Mathieu-Castelli.

Preşedintele Reţelei Parlamentare „Dreptul femeilor de a trăi fără violenţă”, Jose Mendes Bota, a mulţumit participantelor pentru contribuţia la promovarea ideii de bază a Convenţiei CoE – eradicarea violenţei împotriva femeilor. La final, membrii RP au avut un schimb de opinii cu autoarea spectacolului, Maura Misiti.
 
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam