Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Septembrie 2014 | 11:23
Comercializarea vinurilor moldoveneşti, subiect discutat la Tallinn
Comercializarea vinurilor moldoveneşti în Estonia a fost unul dintre subiectele discutate de ambasadorul Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun, cu ministrul Agriculturii din Estonia, Ivari Padar.
Potrivit Ambasadei Moldovei la Tallinn, în cadrul întrevederii a fost discutată inițierea unor acțiuni în vederea dinamizării comerțului cu produse agricole din Republica Moldova în Estonia și viceversa,  în mod special, comercializarea vinurilor moldovenești, divinurilor, fructelor și legumelor.

În scopul întreprinderii unor acțiuni rapide în acest sens, a fost decisă efectuarea unei vizite oficiale a ministrului Ivari Padar în țara noastră și organizarea unui for de afaceri specializat, în viitorul apropiat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam