Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Mai 2015 | 13:31
Companii autohtone au participat la un for de afaceri moldo-estonian
30 de companii din Republica Moldova şi Estonia au participat la forul de afaceri moldo-estonian, desfăşurat la Tallinn.
În cadrul sesiunii plenare, a fost abordată importanţa preluării experienţei estoniene pentru accelerarea procesului de pătrundere a mărfurilor moldovenești şi condiţiile de acces ale acestora pe piaţa UE,  au fost elucidate oportunităţile, realizările şi beneficiile țării noastre în procesul de implementare a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

Producătorii din sectorul agroalimentar au vizitat cele mai mari companii importatoare şi distribuitoare din Estonia, precum Haljas, Bambona, Karlskroona, dar şi Piaţa centrală agricolă din Tallinn. Grupul producătorilor din sfera industriei uşoare au vizitat concernul Baltic Group, incubatorul de industrie uşoară „Inkubaator” şi centrul comercial „Viru Keskus”, unde au urmărit procesele tehnologice şi au discutat posibilităţi de lansare a cooperării cu aceste companii, informează Ambasada Republicii Moldova în Estonia.

Delegaţia moldovenească a oamenilor de afaceri din Republica Moldova a fost condusă de Valeriu Lazăr, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie.
Evenimentul a avut drept scop promovarea produselor moldoveneşti şi iniţierea de noi parteneriate de cooperare, precum şi în vederea preluării experienţei estoniene de integrare economică cu UE, inclusiv în procesul de implementare a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător UE-RM de către țara noastră.

Acţiunea a fost organizată de către Camera de Comerţ şi Industrie din Republica Moldova, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie din Estonia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam