Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Noiembrie 2015 | 12:33
Companii autohtone din sectorul textilelor efectuează o vizită de afaceri în Polonia
Reprezentanţi ai 14 companii din sectorul textilelor din Republica Moldova efectuează, în perioada 23-27 noiembrie, o vizită de afaceri în Polonia.
Programul vizitei include întrevederi cu reprezentanții Agenției poloneze pentru dezvoltarea întreprinderilor și Agenției pentru investiții, în cadrul cărora agenţii economici din ţara noastră se vor informa despre posibilitățile intensificării colaborării bilaterale.

În cadrul evenimentului, operatorii economici vor avea ocazia să viziteze expoziţia internaţională „Fast Textile” și să participe la întâlniri bilaterale, seminare și mese rotunde, unde vor putea afla care sunt tendințele actuale în domeniul modei poloneze pentru a-și adapta produsele conform cerințelor locale, precum și alte informații utile privind pregătirea producătorilor moldoveni pentru exportul pe piaţa Uniunii Europene.

În cadrul vizitei de lucru, companiile vor avea posibilitatea să exploreze oportunităţile de afaceri cu ţările Uniunii Europene în contextul semnării Acordului de Liber Schimb Comprehensiv şi Aprofundat și să promoveze potenţialul investiţional şi de afaceri al Republicii Moldova. De asemenea, agenții economici se vor familiariza cu cerinţele și standardele ce reglementează piaţa UE şi în special cea a Poloniei și vor identifica potenţiali parteneri de afaceri pentru a iniţia negocieri pentru livrarea produselor textile distribuitorilor din Polonia.

Vizita este organizată de către Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova în colaborare cu Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) şi Camera Economică din Polonia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam