Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Mai 2015 | 16:55
Companii autohtone, invitate în vizită de afaceri în Ţările Baltice
Agenţii economici moldoveni sunt invitaţi să participe la o vizită de afaceri pentru agenţii economici din industria textilă şi cea de procesare. Vizita va avea loc în perioada 17-22 mai în Ţările Baltice, în oraşele Vilnius, Tallinn şi Riga.
Prin intermediul misiunii economice Camera de Comerț și Industriei își propune să identifice oportunităţi de afaceri cu ţările Uniunii Europene în contextul semnării Acordului de Liber Schimb Comprehensiv şi Aprofundat, să promoveze potenţialul investiţional al Republicii Moldova, să identifice parteneri de afaceri şi să iniţieze negocieri pentru livrarea produselor agroalimentare şi textile distribuitorilor în Țările Baltice.

Totodată, în cadrul acestei vizite vor fi pregătiți și instruiți producătorii moldoveni din domeniile agroindustrial şi textile pentru exportul pe piaţa Uniunii Europene, de asemenea, aceștia vor avea ocazia să se familiarizeze cu cerinţele și standardele care reglementează piaţa UE şi în special cea a Lituaniei, Estoniei şi Letoniei.

În programul de afaceri a misiunii se înscrie participarea la Summit-ul Ţărilor din Parteneriatul Estic, conferinţe, întrevederi bilaterale de afaceri, vizitarea întreprinderilor. De asemenea, participanții sunt încurajați să vină cu solicitări de întruniri bilaterale și propuneri vizavi de companiile pe care ar dori să le viziteze în dependență de profilul companiei.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam