Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Aprilie 2014 | 17:03
Companii din Moldova îşi găsesc parteneri de afaceri la expoziţia ”Hannover Messe”
Mai mulţi agenţii economici din Republica Moldova şi-au găsit parteneri de afaceri străini în cadrul expoziţiei internaţionale industrială ”Hannover Messe”, care are loc în perioada 7-11 aprilie 2014, în Hanovra, Germania.
Potrivit unui comunicat de presă, cei zece agenți economici de la standul colectiv al țării noastre, specializați în sectoare din industria grea, participă la negocieri de business și își prezintă produsele și serviciile diferitor companii de peste hotare, interesate de a iniția noi relații de colaborare.

Victor Drăguțan, manager de proiect, a accentuat că ”Hannover Messe” este cea mai mare expoziție de echipament industrial în lume, iar companiile noastre, inclusiv cele din regiunea transnistreană, sunt prezente pentru prima dată la un asemenea eveniment de amploare.

La standul Moldovei și-au expus realizările cinci companii din partea stângă și cinci companii din partea dreaptă a Nistrului, printre care se numără și SA ”Raut”. Reprezentanții acesteia au avut întrevederi de business cu compania ”Grunau GmbH & Co”, discutând despre produsele fabricate și posibilitatea producerii manuale a unor piese pentru firma germană. Iar întreprinderea ”Eliri” a purtat negocieri cu businessmeni din China referitor la producerea nanomaterialelor, microfibrelor, microsensorilor industriali și utilizarea lor în industrie.

Potrivit conducătorului delegației, Gheorghe Cucu, președinte al Camerei de Comerț și Industrie, standul țării noastre este amplasat în pavilionul ”Global Business Market”, unde sunt prezentate, la nivel național, profilurile industriale ale mai multor state precum: Italia, România, Federația Rusă, Emiratele Arabe Unite, Republica Populara Chineză, Belarus.

Pe durata expoziției, întreprinzătorii autohtoni vor lua parte la diverse platforme investiționale, în cadrul cărora vor putea stabili noi contacte de afaceri, vor examina potențialul altor regiuni și vor face schimb de experiență.

Participarea la ”Hannover Messe” este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, în cadrul unui proiect implementat cu suportul Programului UE-PNUD ”Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii” care contribuie la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam