Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Mai 2015 | 15:08
Companii din Moldova, îndemnate să participe la o misiune de afaceri la Milano
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova organizează o misiune de afaceri companiilor autohtone la Expoziţia Mondială de la Milano, Italia. Misiunea de afaceri va avea loc în luna iunie, iar procesul de identificare a întreprinderilor care vor merge la Milano este încă deschis, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„Ne dorim să fie un număr cât mai mare de întreprinderi, organizăm o misiune de două - trei zile. Vom avea posibilitatea să oferim întreprinderilor autohtone posibilitatea de a cunoaște ce e mai bun în domeniul agroalimentar, fiindcă expoziția este dedicată anume acestui domeniu. Noi avem două sectoare țintă: cei care activează în sectorul agroalimentar și cei din industria textilă, de aceea vom avea întreprinderi din ambele sectoare”, a declarat Valeriu Lazăr, președintele Camerei de Comerț și Industrie.

Potrivit oficialului, Milano nu este doar orașul gazdă al Expoziției, dar și un centru recunoscut internațional prin industria modei. „De aceea, noi ne străduim să avem un program cu valoare adăugată cât mai înaltă pentru întreprinderi”, a mai spus Valeriu Lazăr.

Mai multe detalii aflați din reportajul realizat de Radio Moldova Actualități.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam