Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Februarie 2016 | 14:05
Companii din Moldova participă la o expoziţie internaţională din Rusia
Companii din Republica Moldova îşi prezintă producţia la cea de-a 23-a ediţie a Expoziţiei internaţionale de produse alimentare, băuturi şi materii prime pentru producere „Prodexpo” ce se desfăşoară în perioada 8-12 februarie la Centrului expoziţional „Expocentru” de la Moscova, capitala Federaţiei Ruse.
Potrivit Ambasadei Moldovei la Moscova, în acest an, în cadrul „Prodexpo” participă peste 2000 de agenţi economici din 65 ţări. Expoziţia reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente în domeniul industriei alimentare din Federaţia Rusă, la care tradiţional iau parte un număr impunător de companii renumite ruseşti şi internaţionale.

În ziua deschiderii oficiale a expoziţiei, Dumitru Braghiş, ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă, a vizitat standurile companiilor moldovenești, unde a făcut cunoștință cu producția oferită pentru export de producătorii din Republica Moldova. De asemenea, în cadrul vizitei au fost discutate problemele întâmpinate de agenții economici la exportul produselor pe piața rusească.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam