Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Martie 2016 | 11:46
Companii moldoveneşti participă la o misiune economică la Sofia
Companii din Republica Moldova participă în perioada 23-25 martie la o misiune economică la Sofia, Bulgaria. Evenimentul are drept scop intensificarea relaţiilor comercial-economice moldo-bulgare, identificarea noilor posibilităţi de afaceri şi stabilirea contactelor directe de colaborare cu businessmenii bulgari.
În cadrul misiunii va fi organizat Forumul de afaceri moldo – bulgar, cu participarea agenților economici din ambele țări, reprezentanţilor Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, ai CCI a Bulgariei și ai Agenţiei Executive pentru Susţinerea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Bulgaria.

La forum vor avea loc întrevederi bilaterale, în cadrul cărora participanții vor avea posibilitatea să stabilească relaţii de afaceri şi parteneriat cu agenţii economici din Bulgaria. Totodată vor fi organizate vizite de studiu la companii din diferite domenii.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam