Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Septembrie 2015 | 10:49
Companii moldoveneşti vor participa la un Program Internaţional în Turcia
Companii din Republica Moldova vor participa la Programul Internaţional „Misiunea Cumpărătorului”, organizat în cadrul Târgului Internaţional de Agricultură, Seminţe, Puieţi şi Industria Laptelui - „Burtarim 2015”, eveniment ce va avea loc la Bursa, Turcia, în perioada 13-16 octombrie.
Programul vizitei include participarea la întrevederile bilaterale de afaceri cu reprezentanţii întreprinderilor turceşti; vizitarea expoziţiei internaţionale specializate „Burtarim 2015”; organizarea vizitelor la întreprinderile de profil din regiune pentru schimb de experienţă şi familiarizarea cu procesele de producţie şi noi tehnologii.

La târgul „Burtarim 2015” vor fi expuse tehnică şi echipament agricol, sisteme de irigare, pompe, îngrăşăminte şi fertilizatori, tehnologii şi echipament pentru cultivarea şi colectarea fructelor şi legumelor, echipament de transportare, păstrare şi prelucrarea fructelor şi legumelor, echipamente şi tehnologii în domeniul zootehniei, aviculturii şi creşterii plantelor, etc.

Întreprinderile participante vor avea posibilitatea să stabilească legături de cooperare cu producătorii mărfurilor de calitate din Turcia şi de peste hotarele ei, să iniţieze parteneriate şi să semneze contracte de livrare cu reprezentanţii companiilor turceşti şi din străinătate.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam