Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Mai 2015 | 14:36
Companiile autohtone din domeniul industriei uşoare, invitate la Expoziţia Mondială de la Milano
Companiile autohtone din domeniul industriei uşoare sunt invitate să participe la Expoziţia Mondială „World Expo 2015” de la Milano, Italia. Selecţia va fi efectuată de către Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), în cooperare cu Asociaţia Patronală din Industria Uşoară (APIUS).
Potrivit organizatorilor, în perioada 1-7 iulie, pavilionul Republicii Moldova va găzdui o serie de evenimente destinate promovării industriei ușoare autohtone. În acest sens, producătorii de confecții, încălțăminte și accesorii pot depune cererile de participare nu mai târziu de 24 mai curent.

Eligibili pentru a aplica la proiect sunt agenții economici care dețin o companie din domeniu înregistrată în Republica Moldova, experiență de export, experiență de lucru în regim Lohn, disponibilitate de contracte curente cu partenerii străini, experiență în evenimente B2B și participare expoziții.

MIEPO va acoperi cheltuielile de organizare a evenimentelor în cadrul expoziției, cheltuielile promoționale și de promovare. Consultanță gratuită va fi oferită pe tot parcursul expoziției.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam