Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Martie 2015 | 16:01
Companiile moldoveneşti ar putea participa cu un stand la expoziţia „Fabricat în România”
Posibilitatea participării în toamna 2015 a companiilor din Moldova, cu un stand separat, la expoziţia „Fabricat în România”, a fost discutată la Bucureşti, de viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, cu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban.
Interlocutorii au convenit ca în timpul cel mai apropiat părțile să studieze toate aspectele problemei și în termenii cei mai rezonabili să stabilească toate detaliile legate de posibilitatea participării companiilor moldovenești cu un stand separat în cadrul evenimentului „Fabricat în România”.

În cadrul întrevederii viceministrului Economiei cu directorul general executiv al Transelectrica SA, Toni Teau, a fost discutată posibilitatea elaborării de către instituția respectivă a studiului de fezabilitate pentru interconexiunea de energie electrică pe direcția Suceava – Bălţi.

Valeriu Triboi a reiterat disponibilitatea ÎS ”Moldelectrica” de a crea un grup de lucru, care să coopereze pe diferite domenii de interes comun cu specialiștii  Transelectrica  SA, inclusiv în problema interconexiunii electrice a Republicii Moldova cu piața europeană prin intermediul României.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam