Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Iunie 2015 | 12:56
Companiile moldoveneşti participă la o Expoziţie Internaţională în China
Mai multe întreprinderi din Republica Moldova participă în aceste zile cu un stand colectiv la ediţia a XIV-a a Expoziţiei Internaţionale a mărfurilor de larg consum a ţărilor Europei Centrale şi de Est. Evenimentul are loc în oraşul Ninbo din China.
Potrivit Camerei de Comerț și Industrie, la expoziție vor fi prezentate: produse alimentare, vinicole, mărfuri pentru uz casnic, bucătărie, preparate chimice de uz casnic, decorul sufrageriilor și dormitoarelor, mărfuri textile, încălțăminte, articole de marochinărie, electrocasnice, utilaj electric, mărfuri din cauciuc și plastic, tehnică de birou.

La Expoziţia Internațională a mărfurilor de larg consum a țărilor Europei Centrale și de Est participă 16 țări.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam