Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Ianuarie 2016 | 14:45
Comuna Cărpineni a semnat un Acord de colaborare cu o localitate din Polonia
Comuna Cărpineni din raionul Hânceşti şi localitatea Siennica Rozana din Polonia au semnat, la începutul acestui an, un Acord prin care au fost stabilite relaţii directe de colaborare.
Potrivit Ambasadei Moldovei la Varșovia, la invitaţia primarului localității Siennica Rozana din voievodatul Lublin, Leszek Waldemar Proskura, consilierul ambasadei Victor Martin a participat, alături de Mareşalul voievodatului, Sławomir Sosnowski, la ceremonia solemnă de semnare a Acordului cu delegația din Cărpineni condusă de către primarul comunei, Ion Cărpineanu.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam