Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Ianuarie 2016 | 11:01
Comuna Ulmu va face parteneriat cu o localitatea din Franţa
Lansarea unui parteneriat între două localităţi, una din Republica Moldova, cealaltă din Franţa, a fost discutată de ambasadorul Republicii Moldova la Paris, Lilian Moraru, cu primarul localităţii franceze Guipry-Messac, Thierry Beaujouan.
În cadrul discuției s-a convenit lansarea unui parteneriat moldo-francez între localitățile Guipry-Messac  şi Ulmu, care prevede schimburi reciproce de elevi și studenți, grupuri turistice, participarea la activități sportive, precum şi dezvoltarea unor proiecte de infrastructură.

La întrevedere a participat și Sergiu Braga, primarul comunei Ulmu din Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam