Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Octombrie 2015 | 14:20
Comunitatea Basarabenilor din Irlanda a participat la o expoziţie la Dublin
Comunitatea Basarabenilor din Irlanda „Moldova Vision” a participat la expoziţia „Produs Românesc la Dublin”, eveniment ce a avut loc în perioada 25-26 octombrie.
„În cele două zile am reușit să comunicăm cu foarte multă lume și să legăm noi relații de prietenie. Ne-am simțit foarte bine și avem doar emoții de mândrie și satisfacție”, se arată în mesajul reprezentanților diasporei moldovenești plasat pe un site de socializare.

La expoziția „Produs Românesc la Dublin” au fost prezenți producători veniţi din România, cât şi întreprinzători migranți care și-au lansat afacerea în Irlanda.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam