Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Iunie 2015 | 14:34
Comunitatea moldovenilor a organizat un meci amical de fotbal la Praga
Cu prilejul încheierii mandatului ambasadorului Ştefan Gorda la Praga, comunitatea moldovenilor, ambasada şi conducerea Clubului sportiv al Armatei Cehe au organizat un meci amical pe arena stadionului Dukla din Praga. Meciul s-a încheiat cu scorul 2:1 în favoarea echipei prietenilor moldoveni ai ambasadorului.
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), în debutul întâlnirii amicale, echipele și cei prezenți au fost salutați de reprezentanții Senatului Cehiei și Primăriei orașului Praga. Ambasadorul Ștefan Gorda și Vladislav Liszok, conducătorul clubului ceh, au evocat relațiile excelente existente între moldovenii din Cehia și comunitatea sportivă a acestei țări.

Grație unei colaborări fructuoase, stadionul Dukla din Praga a devenit locul unde pe parcursul ultimilor 5 ani echipa prieteniei moldo-cehe „Zimbru Olymp” a evoluat în diverse turnee, în special la Turneul minorităților etnice din Cehia. Competiția se desfășoară anual, în luna iunie, sub egida Senatului de la Praga. În acest an, la turneu au participat 28 de echipe.

„Activitatea Clubului sportiv al moldovenilor din Cehia se materializează în evoluția onorabilă și rezultativă a echipelor diasporei noastre la fotbal, atletică ușoară, șah şi bowling. Cu acest prilej, Ambasada Republicii Moldova în Cehia exprimă cele mai sincere mulțumiri Clubului sportiv al Armatei Cehe, Clubului „Zimbru Olymp”, condus de Eugen Marandici, tuturor jucătorilor și spectatorilor, pentru promovarea modului sănătos de viață, precum și a bunului nume și reputației țării noastre în rândul poporului ceh”, se menționează într-un comunicat al MAEIE.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam