Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Iulie 2014 | 12:47
Comunitatea moldovenilor din Setubal, Portugalia, susţine campania „EU aduc Europa acasă”
Acţiuni de susţinere a campaniei „EU aduc Europa acasă” au fost organizate şi în oraşul Setubal din Portugalia.
Moldovenii stabiliţi în peninsulă au avut parte de o sărbătoare pregătită de asociaţia „Busuioc” care a pregătit un program artistic ce a inclus şi tradiţionalele hore.

„S-a deschis fereastra spre Moldova noastră, Doamne dă-i putere să scape de grele, ca să trăim bine, să avem pace în casă - Eu aduc Europa acasă” au intonat într-un glas membrii asociaţiei „Busuioc”, în frunte cu preşedinta asociaţiei Mariana Păduraru.

 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam