Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Ianuarie 2016 | 15:17
Conaţionalii din Austria vor depune coroane la monumentul poetului Mihai Eminescu din Viena
Asociaţia culturală „Mihai Eminescu” din Viena invită toate asociaţiile culturale ale românilor din Austria şi toţi admiratorii marelui poet la acţiunea de depunere de coroane la monumentul poetului din Viena.
Ceremonia de depunere de coroane va avea loc începând cu orele 16.00 la monumentul poetului din fața Bisericii Ortodoxe Română din capitala Austriei.

Potrivit organizatorilor, după depunerea coroanelor, participanții sunt invitați la un eveniment de evocare a personalității marelui poet, acțiune în cadrul căreia vor fi recitate și cântate remarcabile versuri ale luceafărului poeziei românești.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam