Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Octombrie 2015 | 16:05
Conaţionalii din Canada au lansat Asociaţia Moldovenilor din Ottawa-Gatineau
Conaţionalii din Canada au lansat la 11 octombrie Asociaţia Moldovenilor din Ottawa-Gatineau (AMOG). Cu această ocazie, Biroul pentru Relaţii cu Diaspora a transmis un mesaj de felicitare membrilor noii Asociaţii.
„Ne exprimăm convingerea că AMOG va fi o asociaţie cu stil propriu, care va promova tradiţiile noastre strămoşeşti, dar şi imaginea Republicii Moldova într-un stat atât de important cum este Canada. Dumneavoastră sunteţi nu doar mulţi, dar şi de foarte bună calitate umană şi profesională. Acum, constituirea într-o asociaţie este un gest firesc şi logic în egală măsură, care vă va ajuta să vă organizaţi mai bine activităţile, să aveţi un sentiment mai pronunţat de comuniune, un confort sufletesc mai accentuat în timpuri, când omul se simte mai străin şi mai însingurat”, a menționat Valeriu Turea, șeful BRD.

Reprezentanții Asociației Moldovenilor din Ottawa-Gatineau au constituirea asociației prin organizarea sărbătorii „La Moldova toamnele”. Participanții la eveniment au avut parte de expoziții, muzică, dans, tombolă cu premii și concursuri.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam