Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Mai 2014 | 14:03
Conaţionalii din Grecia au organizat un concert de caritate pentru copiii din Moldova
Moldovenii din Grecia au desfăşurat un concert de caritate ce are scopul să ajute copiii nevoiaşi din nordul Republicii Moldova. În cadrul acţiunii s-au colectat zeci de cutii cu îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării, produse alimentare şi de uz casnic, precum şi suma 660 de euro.
Evenimentul a adunat peste 100 de persoane a fost organizat sub genericul „Pentru un zâmbet de copil”.

Potrivit organizatorilor, Uniunea Moldo-Elenă „Al. Ipsilantis”, special pentru a participa la această manifestare a venit și grupului de dansatori „Hora Moldovei” din orașul Glodeni, sub conducerea coreografilor Ana Popa,  Andrei Zubco și Liliana Carp. Au concertat, de asemenea, și artiștii de muzică populară din cadrul formației ateniene „Struguraș”, în frunte cu interpreta Valentina Ursache, Natalia Athanasiadu, interpretă de muzică ușoară, originară din Republica Moldova stabilită în Grecia. O prestație deosebită a fost prezentată și de Mariana Bărgan împreună cu copiii din cadrul Uniunii Moldo-Elene “Al. Ipsilantis”.
Ștafeta proiectului va fi preluată de membrii grupului de dansuri „Hora Moldovei” care la rândul lor, vor repartiza pachetele cu ajutoare, copiilor din familii vulnerabile din câteva raioane din nordul Moldovei.Cu o ofertă generoasă, la proiect a participat și pictorița Iordache Ludmila, artista și-a expus câteva lucrări, iar banii acumulați din vânzări au fost oferiți în fondul acțiunii.

Curs invitației la eveniment au dat ambasadorul Republicii Moldova în Grecia, Valentin Ciumac, președintele de onoare al Clubului pentru UNESCO din Pireu și Insule, precum și reprezentantul departamentului pentru arte plastice din cadrul Clubului pentru UNESCO, Dora Scuteri, și consilieri din cadrul municipiului atenian.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam