Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Ianuarie 2014 | 10:35
Concert dedicat sărbătorilor de iarnă pentru moldovenii din Padova
Moldovenii din Padova şi-au reamintit de tradiţiile sărbătorilor de iarnă. În ajunul Sfântului Vasile cel Mare diaspora moldovenilor din Italia au organizat un concert petrecut sub genericul „Am venit să colindăm”.

Concertul care a avut loc la 12 ianuarie i-a adus în scenă pe mai mulți interpreți moldoveni ce s-au stabilit cu traiul în străinătate. Publicul a fost încântat și de evoluția grupului de dansatori „Moldovița” care au prezentat dansuri populare moldovenești.Solicitat de trm.md, Nicolae Dumbravanu, reprezentantul moldovenilor în Comisia Migranților  din cadrul primăriei Padova ne-a comunicat că la eveniment au luat parte peste 250 de moldoveni. Reprezentantul diasporei din Italia a subliniat că această reuniune a moldovenilor din Padova a fost un motiv în plus ca să fie reiterată importanța parafării Acordului de Asociere ce a avut loc la Vilnius în anul 2013.Persoanele prezente în sală au fost îndemnate să facă și donații pentru Tașcă Cătălin, un copil bolnav din satul Băhrinești, raionul Florești. Cei peste 1000 de euro acumulați urmează ca în scurt timp să ajungă la destinatar.„Astăzi am avut parte de o seara frumoasă, cu tradiționalele colinde și urături, care sunt elementele cele mai frumoase ale sărbătorilor de iarnă. Sperăm că ele vor putea să arate tinerelor generații care cresc departe de Moldova: tradițiile, obiceiurile și cultura noastră, înrădăcinând cât mai adânc în sufletele copiilor moldoveni aceste frumoase lucruri”, a menționat Parohul bisericii “Nașterea Maicii Domnului” , părintele Vasile Șestovschi.Concertul „Am venit să colindăm”  a fost organizat de Biserica Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului” din Padova în colaborare cu Asociația „Moldavi nel Veneto” și a demarat sub patronajul Primăriei Padova.

Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam