Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Iulie 2014 | 11:03
Concert organizat de diaspora din Canada cu prilejul semnării Acordului de Asociere
La iniţiativa Ambasadei Republicii Moldova la Ottawa, a fost organizată o recepţie în comun cu Ambasadele Georgiei şi Ucrainei, precum şi cu Delegaţia UE în Canada. Recepţia a avut loc la reşedinţa ambasadoarei UE, Marie-Anne Coninsx.
Oaspeţii au avut ocazia să savureze bucatele tradiţionale ucrainene, precum şi să servească din vinurile moldoveneşti şi georgiene. Atmosfera de sărbătoare a fost completată şi de orchestra moldovenească „Virtuozii din Montreal” condusă de Maestru în Artă, Nicolae Mărgineanu, care a interpretat piese din tezaurul muzicii folclorice moldoveneşti, precum şi cele mai îndrăgite piese din muzica contemporană.

La eveniment au mai participat preşedintele Comisiei pentru Politică Externă şi Comerţul Internaţional a Senatului canadian,  Raynell Andreychuk, viceministrul de Externe, Daniel Jean, şefii misiunilor diplomatice acreditate la Ottawa şi reprezentanţii diasporilor.

Cu prilejul semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană a Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei, Comunitatea Moldovenilor din Quebec, în cooperare cu Institutul Cultural Român din New York a organizat un concert cu participarea artiştilor din România, SUA şi Republica Moldova.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, la concert au participat reprezentanţii diasporilor moldoveneşti, georgiene şi ucrainene.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam