Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Iulie 2014 | 13:30
Concert organizat la Bologna, în cadrul campaniei „EU aduc Europa acasă!”
Peste 400 de moldoveni din Italia au asistat la un concertul organizat de Guvernul de la Chişinău în cadrul campaniei ”EU aduc Europa acasă!” ce a avut loc la 6 iulie, la Bologna, cu ocazia semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Pe scena de la Bologna au evoluat Ion Raţă şi Mihai Budurin din formaţia Catharsis.
Potrivit Biroului pentru Relaţii cu Diaspora (BRD), în cadrul acestui eveniment cultural, cetățenii moldoveni au aflat în detalii despre etapele pe care le parcurge Moldova în procesul de integrare în Uniunea Europeană. Prezent la întâlnire, ministrul Justiției, Oleg Efrim, i-a felicitat pe toți cei prezenți, în numele Guvernului. „Graţie efortului comun al cetăţenilor de acasă şi celor de peste hotare, acordul e un alt început care va accelera şi mai mult reformele”, a afirmat oficialul. 

La rândul său, Victor Lutenco, șeful BRD, a menţionat: „La Bruxelles şi în toată Europa, Moldova este acum și mai cunoscută. E cunoscută ca și o campioană”.Esența campaniei de promovare a integrării europene a Republicii Moldova „EU aduc Europa acasă!” este de a mobiliza membrii diasporei în procesul de promovare a integrării europene a Republicii Moldova, atât în interiorul țării, cât și în tarile în care se află ei în prezent.

Amintim că pe site-ul www.europa-acasa.md, principalul instrument de comunicare al campaniei,  cetățenii moldoveni din diasporă au posibilitatea de a scrie scrisori în Moldova, în baza propriei experiențe, despre Europa, celor care deocamdată sunt sceptici în privința beneficiilor aderării la EU.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam